Recept
« Terug naar recepten
Geroerbakte grote garnalen met peultjes en broccoli
PT20M
Geroerbakte grote garnalen met peultjes en broccoli
Zo gauw de zon weer tevoorschijn komt wil ik meteen weer wat lichtere kost op tafel.
Ik kwam dit recept tegen en kreeg daar meteen zo'n ontzettende trek in dat ik het niet kon laten om het te maken. Ik heb het een klein beetje aangepast, vertaald en met eigen foto's zet ik het hier neer zodat meer mensen van dit heerlijke gerecht kunnen meegenieten.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Delicious, vertaald, aangepast in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Geroerbakte grote garnalen met peultjes en broccoli te bereiden
- Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de gember, knoflook en chilivlokken (of pepertje) ongeveer 2 minuutjes. Voeg de grote garnalen toe en roerbak nog ongeveer 2 tot 3 minuten totdat ze roze zijn. Doe ze in een schaal en zet ze even opzij.
- Overgiet de broccoli en de peultjes met kokend water, laat het uitlekken en roerbak dit 2 tot 3 minuutjes, voeg dan de chilisaus het limoensap en de koriander toe.
- Doe de garnalen terug in de wok, roer het geheel goed doorelkaar en strooi er de cashew noten overheen.
- Serveer met rijst en de limoenpartjes.