Recept
« Terug naar recepten
Garneer-ideeën (zelf maken)
PT10M
Garneer-ideeën (zelf maken)
Een heerlijk garneer-ideeën (zelf maken) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Garneren,Versieren,Decoreren van Ria van Eijndhoven en Tip Culinair IJsrecepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Garneer-ideeën (zelf maken) te bereiden
BUTTERSCOTCH-KRUIMELS:
Het vel bakpapier uitgespreid klaarleggen.
60 gram suiker en 1 el water in de pan verhitten tot karamelkleurig. Roer er dan 1 el schenkstroop erdoor.
Schenk de massa op het bakpapier en laat hard worden. Verkruimel het dan in de keukenmachine (grootte naar wens). Koel en droog bewaren.Lekker op ijs en vla.
PRALINÉ-KRUIMELS:
Bakpapier uitgespreid klaarleggen.
125 gram suiker in de pan zachtjes laten smelten tot karamelkleurig. Dan de amandelen erdoor roeren en alles op het bakpapier schenken en laten afkoelen en hard worden.
In de keukenmachine malen. Goed afgesloten koel en droog bewaren. Heel lekker op vanille-roomijs en notenijs.
KARAMELSTAAFJES:
Bakpapier uitgespreid klaarleggen.
100 gram suiker zachtjes laten smelten tot karamelkleurig. Laat dit daarna ± 2 minuten afkoelen tot de karamel iets stroperig wordt. Kijk uit dat het niet te hard wordt. Dan met en lepel 4 à 5 "staafjes" maken op het bakpapier van ± 12 à 14 cm lang (gewoon de stroop van de lepel af laten lopen in een staafjesvorm ). Laat koud worden. Voorzichtig van het papier halen, breken snel. Gebruik ze als leuke roerstaafjes in bijv. hoge glazen met shake of ijs.
GESUIKERDE VRUCHTEN EN BLOEMEN (1):
De vruchtjes,bloemetjes enz. in het eiwit dompelen en daarna voorzichtig door fijne tafelsuiker wentelen. Leg ze dan op een met fijne tafelsuiker bestrooide plank en laat ze ± 30 minuten drogen.Je kunt echter beter de bloemen, vruchten met een penseeltje, gedoopt in het eiwit voorzichtig inkwasten.
GESUIKERDE VRUCHTEN EN BLOEMEN (2):
suiker met een beetje water zolang inkoken tot de massa stroperig wordt (anders meer suiker toevoegen)
Iets af laten koelen en de vruchten enz. erin dopen of nog beter met een penseeltje aanbrengen.
Even laten uitlekken en dan met fijne suiker bestrooien. Gebruik ze als garnering bij glazen, zoete nagerechten of als decoratie bij een mooi gedekte tafel.
GEKLEURDE BOTERBOLLETJES:
Snijd de boter in kleine blokjes en rol een blokje tussen 2 natgemaakte, geribbelde boterplanken. Wentel ze dan door paprikapoeder of door fijngehakte kruiden. Geef ze bij lunch/diner als je bijv. stokbrood bij serveert.
Het vel bakpapier uitgespreid klaarleggen.
60 gram suiker en 1 el water in de pan verhitten tot karamelkleurig. Roer er dan 1 el schenkstroop erdoor.
Schenk de massa op het bakpapier en laat hard worden. Verkruimel het dan in de keukenmachine (grootte naar wens). Koel en droog bewaren.Lekker op ijs en vla.
PRALINÉ-KRUIMELS:
Bakpapier uitgespreid klaarleggen.
125 gram suiker in de pan zachtjes laten smelten tot karamelkleurig. Dan de amandelen erdoor roeren en alles op het bakpapier schenken en laten afkoelen en hard worden.
In de keukenmachine malen. Goed afgesloten koel en droog bewaren. Heel lekker op vanille-roomijs en notenijs.
KARAMELSTAAFJES:
Bakpapier uitgespreid klaarleggen.
100 gram suiker zachtjes laten smelten tot karamelkleurig. Laat dit daarna ± 2 minuten afkoelen tot de karamel iets stroperig wordt. Kijk uit dat het niet te hard wordt. Dan met en lepel 4 à 5 "staafjes" maken op het bakpapier van ± 12 à 14 cm lang (gewoon de stroop van de lepel af laten lopen in een staafjesvorm ). Laat koud worden. Voorzichtig van het papier halen, breken snel. Gebruik ze als leuke roerstaafjes in bijv. hoge glazen met shake of ijs.
GESUIKERDE VRUCHTEN EN BLOEMEN (1):
De vruchtjes,bloemetjes enz. in het eiwit dompelen en daarna voorzichtig door fijne tafelsuiker wentelen. Leg ze dan op een met fijne tafelsuiker bestrooide plank en laat ze ± 30 minuten drogen.Je kunt echter beter de bloemen, vruchten met een penseeltje, gedoopt in het eiwit voorzichtig inkwasten.
GESUIKERDE VRUCHTEN EN BLOEMEN (2):
suiker met een beetje water zolang inkoken tot de massa stroperig wordt (anders meer suiker toevoegen)
Iets af laten koelen en de vruchten enz. erin dopen of nog beter met een penseeltje aanbrengen.
Even laten uitlekken en dan met fijne suiker bestrooien. Gebruik ze als garnering bij glazen, zoete nagerechten of als decoratie bij een mooi gedekte tafel.
GEKLEURDE BOTERBOLLETJES:
Snijd de boter in kleine blokjes en rol een blokje tussen 2 natgemaakte, geribbelde boterplanken. Wentel ze dan door paprikapoeder of door fijngehakte kruiden. Geef ze bij lunch/diner als je bijv. stokbrood bij serveert.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Ik heb nooit boterplankjes gebruikt bij de boterballetjes (ik heb ze niet eens). Ik steek gewoon bolletjes uit met een meloenboor.
fabita zegt: