Recept
« Terug naar recepten
Gateau au chocolat
PT155M
Gateau au chocolat
Een heerlijk gateau au chocolat recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Martine De Clercq
Bereidingstijd:
155 min
Personen:
8 a 10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
van Paulette uit de Provence
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gateau au chocolat te bereiden
Voor de taart
Chocolade met de boter boven een waterbad smelten, laten afkoelen.Het eigeel met de suiker tot schuim slagen de chokolade boter massa onder het schuim roeren. De bloem voorsichtig bijvoegen.Het eiwit stijf slagen en onder de massa scheppen.Deeg in een beboterte springvorm bij 190°C in 20 min bakken.
De taart afgedekt 10 min laten afkoelen en dan storten,verder laten afkoelen op kamertemperatuur
Voor de couverture:
de chokolade boven een waterbad laten smelten de room erbij en goed roeren,de taart hiermede bestrijken.
Voor de Wein siroop
De sinasappels en citroenen schillen en filetieren.De wein met de kruiden de suiker en de citrusvruchten aan de kook brengen,laten sudderen tot een stroop,alles door een zeef filteren en koud stellen.
Chocolade met de boter boven een waterbad smelten, laten afkoelen.Het eigeel met de suiker tot schuim slagen de chokolade boter massa onder het schuim roeren. De bloem voorsichtig bijvoegen.Het eiwit stijf slagen en onder de massa scheppen.Deeg in een beboterte springvorm bij 190°C in 20 min bakken.
De taart afgedekt 10 min laten afkoelen en dan storten,verder laten afkoelen op kamertemperatuur
Voor de couverture:
de chokolade boven een waterbad laten smelten de room erbij en goed roeren,de taart hiermede bestrijken.
Voor de Wein siroop
De sinasappels en citroenen schillen en filetieren.De wein met de kruiden de suiker en de citrusvruchten aan de kook brengen,laten sudderen tot een stroop,alles door een zeef filteren en koud stellen.