KookJij

Gazpacho I en Gazpacho II

Gazpacho is een oorspronkelijk Spaand gerecht.Het is een koude soepvan rauwe groenten (meestal tomaat en komkommer) en kruiden (zout,peper,knoflook en peterselie).Orrspronkelijk bevat het geen vlees of bouillon. Het oer-recept is door de Romeinen overgedragen aan Spanje en Portugal en bestond uit brood,olijfolie,azijn,knoflook,zout en peper.Later zijn er de tomaten aan toegevoegd. Modernere versies bevatten ook komkommers,avocado's,watermeloen,druiven,aardbeien,peterselie,bouillon,uien,paprika en vis.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - Koude
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gazpacho I en Gazpacho II te bereiden

*Meng door de jus de tomates de azijn,olie,dille,knoflook,sauzen en PeZo (=peper en zout) en zet ijskoud weg.
*Vul kommetjes met blokjes tomaat,komkommer,selderij,ui,
paprika en croutons.
###
GAZPACHO II
1).Bak croutons van de blokjes brood
2).Doe het stokbrood,de olijfolie,de komijn en knoflook er bij en laat een halfuur staan
3).Doe brood,olie,knoflook,komijn,tomaat en komkommer,azijn,zout en peper in de blender en draai net zolang tot er een mooie gladde brij is ontstaan.Doe hierbij 250 tot 300 cc kippenbouillon of groentebouillon en blender weer.Desnoods zeven.
4).Laat ijskoud worden en serveer met de blokjes groente,zoals beschreven bij Gazpacho I

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

OPDIENEN : Vul een bord of kom met de koude tomatensoep en geef daar de rest van de ingredienten los bij.Een ieder kan voor zich besluiten of die het wel of niet gaat gebruiken en hoe.
***
Geef er een stevig glas Rosé wijn bij te drinken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Gruuthof

Gruuthof zegt:
Zeer lekker en pittig en verfrissend op warme zomeravonden.