KookJij

Gazpacho met komkommersorbet

Een heerlijk gazpacho met komkommersorbet recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Zin in meer
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gazpacho met komkommersorbet te bereiden

Schil de komkommer, ontpit hem en snij hem in stukjes. Mix de stukjes samen met het selderijzout en de peper.
Breng het water samen met de poedersuiker aan de kook. Zet het vuur lager en laat nog 2 minuten voortpruttelen. Giet de siroop bij de komkommerpuree en roer het geheel goed door elkaar. Zet de mengeling 20 minuten in een ijsmachine. Nadien laat je de sorbet in de diepvries staan, tot je hem wilt serveren.
Voor de gazpacho: verwijder de kroontjes van de tomaten en leg de tomaten in kokend water. Zodra de schil loskomt, haal je ze er weer uit. Maak de tomaten en de paprika schoon en ontpit ze. Schil en snipper de ajuin.
Mix de tomaten, paprika, ajuin, het citroensap en de balsamicoazijn tot je een dikke soep hebt. Voeg de olijfolie toe. Breng op smaak en bewaar de gazpacho in de frigo, tot je hem wilt opdienen.
Verdeel de gazpacho in zes diepe borden. Leg in het midden een bolletje komkommersorbet en serveer onmiddellijk. Ijskoud, uiteraard.
Bestrooi de borden met broodcroûtons die je eerst met look hebt ingewreven. Voor een kleurrijke toets voeg je er blokjes gele, groene en rode paprika aan toe.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst