Recept
« Terug naar recepten
Gazpacho van komkommer met een espuma van geitenka
PT60M
Gazpacho van komkommer met een espuma van geitenka
Een heerlijk gazpacho van komkommer met een espuma van geitenka recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
14 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gazpacho van komkommer met een espuma van geitenka te bereiden
Schil de komkommers.
Pers de limoen uit.
Draai de komkommers, het limoensap en wat zout fijn in de keukenmachine.
Voeg een flinke scheut yoghurt toe, zodat een dikke soep ontstaat.
Wrijf de “soep”door een zeef en zet koud weg.
Oven voorverwarmen op 150°C.
Ontdoe de sneetjes brood van de korst.
Klaar de boter.
Besprenkel het brood met wat geklaarde boter en zout.
Bak in ongeveer 6 minuten goudbruin in de oven.
Snijd het brood in zeer kleine croûtons
Week de gelatine 20 minuten in ruim koud water.
Maak voor de espuma de slagroom warm met 125 gram Président Chèvre Frais.
Knijp de gelatine uit en los op in de warme room.
Doe het mengsel in de kidde en draai er twee gaspatronen op.
Presentatie:
Vul een hoog glaasje voor ¾ met de komkommer gazpacho.
spuit hierop de warme espuma.
garneer met de croutons.
Pers de limoen uit.
Draai de komkommers, het limoensap en wat zout fijn in de keukenmachine.
Voeg een flinke scheut yoghurt toe, zodat een dikke soep ontstaat.
Wrijf de “soep”door een zeef en zet koud weg.
Oven voorverwarmen op 150°C.
Ontdoe de sneetjes brood van de korst.
Klaar de boter.
Besprenkel het brood met wat geklaarde boter en zout.
Bak in ongeveer 6 minuten goudbruin in de oven.
Snijd het brood in zeer kleine croûtons
Week de gelatine 20 minuten in ruim koud water.
Maak voor de espuma de slagroom warm met 125 gram Président Chèvre Frais.
Knijp de gelatine uit en los op in de warme room.
Doe het mengsel in de kidde en draai er twee gaspatronen op.
Presentatie:
Vul een hoog glaasje voor ¾ met de komkommer gazpacho.
spuit hierop de warme espuma.
garneer met de croutons.
John zegt: