KookJij

Gazpacho van pruimtomaten met basilicumschuim

Een heerlijk gazpacho van pruimtomaten met basilicumschuim recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - Koude
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: spar
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gazpacho van pruimtomaten met basilicumschuim te bereiden

Serveer alle ingredienten apart in kleine kommetjes als extra garnering in de soep. Serveer eventueel ook kleine broodcroutons.
Doe alle ingredienten, behalve de olijfolie in de mixerblender en pureer de ingredinten goed fijn. Meng geleidelijk de olijfolie erdoor en breng het geheel op smaak met peper en zout. Wrijf het mengsel door een fijne zeef en laat het goed koelen.
In de tussentijd het basilicumschuim maken door de bouillon met de slagroom aan de kook te brengen en de basilicum toevoegen. 1 minuut laten doorkoken en op smaak brengen met peper en zout. In de mixer blender goed fijn pureren en laten afkoelen. Vlak voor het serveren schuimig kloppen met een staafmixer.
De koude soep even goed doorroeren en in koude, diepe borden of kommen scheppen. Het schuim in het midden scheppen en garneren met een topje basilicum.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst