Tip;
Smelt een reep witte chocolade au-bain-marie en srtijk de chocola over de bovenkant van de afgebakken taart.
Gebruik gekookte biet: i.p.v. rauwe .Ik vindt dat het gebak daardoor zoeter smaken; de grondige smaak is dan weg.
Later kan je het aanpassen door minder suiker te gebruiken,maar dat moet je zelf maar ff bekijken.
Recept
« Terug naar recepten
Gebak met bieten en witte chocola
PT70M
Gebak met bieten en witte chocola
Een heerlijk gebak met bieten en witte chocola recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Barbara Metz
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
490 kCal energie
8 Gram eiwit
25 Gram vet
62 Gram koolhydraten
8 Gram eiwit
25 Gram vet
62 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
uitgeknipt uit een oude Allerhande
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebak met bieten en witte chocola te bereiden
Verwarm de oven voor op 160 gr C
Schil de bieten en snijd ze in kleine blokjes (3x3mm)
Verwarm de melk au-bain-marie en smelt hierin de chocolade
Klop ondertussen de boter, de suiker en de basterdsuiker in
ong 10 min.tot een luchtig mengsel.
Klop er dan één voor één de eieren door het beslag, gevolgd door de bietenblokjes.
Schep het beslag in de ingevette bakvorm, strijk de bovenkant glad en strooi de amandelschaafsel erover.
Bak de taart in de voorverwarmde oven in 40 tot 50 min gaar.
Schil de bieten en snijd ze in kleine blokjes (3x3mm)
Verwarm de melk au-bain-marie en smelt hierin de chocolade
Klop ondertussen de boter, de suiker en de basterdsuiker in
ong 10 min.tot een luchtig mengsel.
Klop er dan één voor één de eieren door het beslag, gevolgd door de bietenblokjes.
Schep het beslag in de ingevette bakvorm, strijk de bovenkant glad en strooi de amandelschaafsel erover.
Bak de taart in de voorverwarmde oven in 40 tot 50 min gaar.
Mijn kookverhaal (Barbara Metz)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
barbara metz-saffrie zegt:
Laat je de bieten weg, heb je een gewone cake..óók lekker,hoor!:D
tantemien zegt:
dat het een dikmaker is
maar, je moet er dus een
een heel heel klein stukje van eten....en 1 keer per jaar.:)
bardoeltje zegt: