Recept
« Terug naar recepten
Gebakken appelen
PT45M
Gebakken appelen
Een heerlijk gebakken appelen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken appelen te bereiden
Schil de appelen en boor deze uit.Besprenkel ze met citroensap en zet ze in een met boter bestreken ovenvaste schaal.Snijd de abrikozen in kleine stukjes.Snijd het steeltje van de vijgen en hak ze fijn.Verkruimel de geschaafde amandelen.Meng de abrikozen, de helft van de vijgen,de amandelen en de honing door elkaar en vul met dit mengsel de appelen.Leg bovenop een klontje boter en schuif de schaal in een voorverwarmde oven (220C).Laat ze 25 min.bakken.Maak in die tijd de saus warm en voeg de rest van de vijgen en wat citroensap toe.Houd de saus warm maar laat deze niet koken.Zet de appelen op vier bordjes en giet de saus erover heen en dient het direct op.