Recept
« Terug naar recepten
Gebakken asperges met langoustines
PT50M
Gebakken asperges met langoustines
Een heerlijk gebakken asperges met langoustines recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken asperges met langoustines te bereiden
Schil de asperges met een fijnschiller en dompel ze gedurende één minuut in kokend water. Snij ze vervolgens in stukjes.
Bak de asperges op matig vuur in wat neutrale olijfolie. Baktijd : 5 minuten.
Laat de gevogeltefonds inkoken tot op de helft. Voeg prei en paprika toe. Laat vijf minuten meekoken. Voeg de kerrie toe en bindt de saus van het vuur af met de opperbeste olijfolie.
Bak de gepelde langoustines in een pan met antikleeflaag in wat neutrale olijfolie. Op hoog vuur zijn de zeevruchten in nauwelijks vier minuten gaar.
Kruid met zeezout en peper van de molen.
Leg de asperges op de borden. Steek de langoustines eventueel op een stokje en vlij ze op de groenten. De saus komt errond. Bestrooi met blokjes geconfijte tomaat en fijngehakte basilsicum.
Bak de asperges op matig vuur in wat neutrale olijfolie. Baktijd : 5 minuten.
Laat de gevogeltefonds inkoken tot op de helft. Voeg prei en paprika toe. Laat vijf minuten meekoken. Voeg de kerrie toe en bindt de saus van het vuur af met de opperbeste olijfolie.
Bak de gepelde langoustines in een pan met antikleeflaag in wat neutrale olijfolie. Op hoog vuur zijn de zeevruchten in nauwelijks vier minuten gaar.
Kruid met zeezout en peper van de molen.
Leg de asperges op de borden. Steek de langoustines eventueel op een stokje en vlij ze op de groenten. De saus komt errond. Bestrooi met blokjes geconfijte tomaat en fijngehakte basilsicum.