Lekkere sappige in olijfolie gebakken garnalen met gekarameliseerde knoflook. Dit eenvoudige recept heb ik van Carlos, een Portugese kennis die het weer van zijn moeder heeft. Een recept met historische wortels dus.
Een live bak-instructie van dit recept kan je zien in de video.
Recept
« Terug naar recepten
Gebakken garnalen met knoflook (scampi, gamba's)
PT6M
Gebakken garnalen met knoflook (scampi, gamba's)
Lekkere sappige in olijfolie gebakken garnalen met gekarameliseerde knoflook. Dit eenvoudige recept heb ik van Carlos, een Portugese kennis die het weer van zijn moeder heeft. Een recept met historische wortels dus.
Recept van:
Koken met Dorus
Bereidingstijd:
6 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Portugal
Keuken:
Europese
Bron:
kokenmetdorus.nl
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken garnalen met knoflook (scampi, gamba's) te bereiden
VOORBEREIDING (6 minuten)
1. Spoel de garnalen met koud water af en laat ze in een vergiet uitlekken.
2. Kneus de knoflooktenen met de platte kant van een mes. Dit doe je om tijdens het bakken de smaakstoffen makkelijk vrij te laten komen.
3. Bak de knoflooktenen in de schil gedurende 5 minuten op zacht vuur in de olijfolie. De knoflooksmaak trekt nu in de olie. Draai de knoflooktenen aan het eind van de bakperiode op de andere zijde. De knoflook blijft in de pan liggen.
BEREIDING (2 minuten)
Stook het vuur hoog op. Doe de garnalen in de pan en verdeel ze zodanig dat ze allemaal goed contact maken met de bodem. Bak ze nu eerst op de ene zijde totdat ze rose kleuren. Als ze rose kleuren keer je ze op de andere zijde en bakt ze totdat ze gaar zijn. De garnalen zijn gaar als ze bij indrukken weerstand geven en terugveren. Serveer direct.
1. Spoel de garnalen met koud water af en laat ze in een vergiet uitlekken.
2. Kneus de knoflooktenen met de platte kant van een mes. Dit doe je om tijdens het bakken de smaakstoffen makkelijk vrij te laten komen.
3. Bak de knoflooktenen in de schil gedurende 5 minuten op zacht vuur in de olijfolie. De knoflooksmaak trekt nu in de olie. Draai de knoflooktenen aan het eind van de bakperiode op de andere zijde. De knoflook blijft in de pan liggen.
BEREIDING (2 minuten)
Stook het vuur hoog op. Doe de garnalen in de pan en verdeel ze zodanig dat ze allemaal goed contact maken met de bodem. Bak ze nu eerst op de ene zijde totdat ze rose kleuren. Als ze rose kleuren keer je ze op de andere zijde en bakt ze totdat ze gaar zijn. De garnalen zijn gaar als ze bij indrukken weerstand geven en terugveren. Serveer direct.
Mijn kookverhaal (Koken met Dorus)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
Mimi Emmanouil zegt:
Ik ga het zeker maken als ik morgen bezoek heb, want ik weet dat mijn vrienden verzot zijn op scampi's en gamba's.
En ik volg ook Mijnheer Pieter Smit zijn raad op, en doe wat piri piri erin dat het een vurige kik geeft.
Bedankt voor het delen van dit erg lekker recept.
Vriendelijke groetjes van Mimi