Recept
« Terug naar recepten
Gebakken peertje
PT20M
Gebakken peertje
Een heerlijk gebakken peertje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
-@ddie van den Heuvel
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken peertje te bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil de peren en verwijder de klokhuizen met een appelboor. Bewaar de steeltjes.
Meng beetje bij beetje 2 el. water door de amandelspijs. Verdeel het wat dunner gemaakte amandelspijs over het midden van de bladerdeeg plakjes en zet de geschilde peer erop.
Meng 2 el. suiker met de kaneel en schep dit mengsel over de peren. Vouw het deeg om de peer, steek de steeltjes er boven in, en druk stevig aan.
Rol de bollen door de suiker en zet ze op de aluminiumbakjes. Zet de bakjes op een ovenplaat.
Bak de perenbollen in ca. 15 min. goudbruin en gaar.
Schil de peren en verwijder de klokhuizen met een appelboor. Bewaar de steeltjes.
Meng beetje bij beetje 2 el. water door de amandelspijs. Verdeel het wat dunner gemaakte amandelspijs over het midden van de bladerdeeg plakjes en zet de geschilde peer erop.
Meng 2 el. suiker met de kaneel en schep dit mengsel over de peren. Vouw het deeg om de peer, steek de steeltjes er boven in, en druk stevig aan.
Rol de bollen door de suiker en zet ze op de aluminiumbakjes. Zet de bakjes op een ovenplaat.
Bak de perenbollen in ca. 15 min. goudbruin en gaar.
Mijn kookverhaal (-@ddie van den Heuvel)
Is erg lekker met een vanillesausje