KookJij

Gebakken rijst

Een heerlijk gebakken rijst recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Korea
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebakken rijst te bereiden

Wanneer de rijst gaar is giet je die af. Gebakken rijst is het beste te maken met wat drogere rijst, dus hoe langer de rijst kan staan tot je het gaat bakken hoe beter. Maar met net gekookte rijst gaat het ook prima.

Snij de knoflook in dunne plakjes, zo dun mogelijk. Hak het daarna nog even in kleine stukjes zodat je geen stukjes of plakjes knoflook tegen komt in je rijst. Snij daarna de ui eerst in kwarten en in plakjes.Zet de koekenpan op het vuur en doe er een scheutje (olijf)olie in. Doe als de pan goed warm is de ui in de pan en één minuut later de knoflook. Een beetje roerbakken tot de ui een beetje glazig (doorzichtig) eruit ziet. Voeg dan nu de rijst toe. Roerbak het even zodat je de rijst een beetje hoort knisperen op de hete pan. Als de rijst een beetje gebakken, en dus droger is, voeg je de eieren toe. Schep deze snel door de rijst heen zodat alle rijst een beetje geel is. Voeg zout en peper naar smaak toe en bak het door tot het lekker knapperig wordt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

camilla

camilla zegt:
Hoi Miranda,kijk even bij herkomst daar staan bij Korea waar je het evenueel mee kan combineren. Kip of vis maakt eigenlijk niet uit, ook lekker fris met de Rettich of een lekker frisse komkommersalade.
Groetjes
Miranda

Miranda zegt:
Klinkt erg lekker, maar wat is lekker om erbij te eten?