Recept
« Terug naar recepten
Gebakken roomhoorntjes in bladerdeeg
PT60M
Gebakken roomhoorntjes in bladerdeeg
Een heerlijk gebakken roomhoorntjes in bladerdeeg recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken roomhoorntjes in bladerdeeg te bereiden
Voor de banketbakkersroom:
De melk met de helft van de suiker aan de kook brengen. Intussen de eieren, de rest van de suiker en het puddingpoeder mengen. Als de melk kookt, de eieren toevoegen en al roerend laten inkoken. Met behulp van een deegsnijdertje het bladerdeeg in repen van 2.5 a 3 cm snijden. Het bladerdeeg bestrijken met ei en op roomhoornpennen rollen. in suiker wentelen en met de naad naar onder op een bakplaat leggen. 25 a 30 minuten baken in een voorverwarmde oven van 200 graden. Meteen na het bakken de roomhoornpennen verwijderen. Als de roomhoorntjes koud zijn, vullen met banketbakkersroom of slagroom indien gewenst bestrooien met poedersuiker.
De melk met de helft van de suiker aan de kook brengen. Intussen de eieren, de rest van de suiker en het puddingpoeder mengen. Als de melk kookt, de eieren toevoegen en al roerend laten inkoken. Met behulp van een deegsnijdertje het bladerdeeg in repen van 2.5 a 3 cm snijden. Het bladerdeeg bestrijken met ei en op roomhoornpennen rollen. in suiker wentelen en met de naad naar onder op een bakplaat leggen. 25 a 30 minuten baken in een voorverwarmde oven van 200 graden. Meteen na het bakken de roomhoornpennen verwijderen. Als de roomhoorntjes koud zijn, vullen met banketbakkersroom of slagroom indien gewenst bestrooien met poedersuiker.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna zegt:
Groetjes,
Anna
KookJij.
R'damsMeisje. zegt:
Het is wel een beetje onhandig als de hoeveelheden er niet bij staan.
Als je het niet weet zoek het dan op ....
:?
Melruen Irokromo zegt:
enilorac zegt:
Is toch echt zaak van GOED lezen hoor, helemaal onderaan staat: 500 ml melk . . .
Succes met bereiding,
groetjes, Caroline
Francien zegt:
Jammer genoeg bij de bakker vaak niet meer te vinden.
Ik maak dit als gebakje deze kerst...... met slagroom !
Wil je de vulling van gele room, maak deze dan van custard poeder.
Neem de verhouding : 45 gram custard, 55 gram suiker en een
halve liter melk. Volg voor de bereiding de instructie op de custard verpakking.
Deze pudding is stijf genoeg om in de hoorntjes te blijven zitten.