Recept
« Terug naar recepten
gebakken sint jacobsvrucht met zure room en gedroogde vruchten
PT30M
gebakken sint jacobsvrucht met zure room en gedroogde vruchten
Een heerlijk gebakken sint jacobsvrucht met zure room en gedroogde vruchten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe gebakken sint jacobsvrucht met zure room en gedroogde vruchten te bereiden
Het confijten van de sinaasappel en grapefruitschil: Schil de sinaasappel en de grapefruit met een fijnschiller. De schil 3 maal blancheren in kokend water en vervolgens konfijten in een gelijke hoeveelheid wateren suiker gedurende 1 uur. (de schillen net onder water). Op een zacht vuurtje laten koken en regelmatig kijken of er niet een beetje water moet worden toegevoegd. Vervolgens het geheel laten afkoelen in het kookvocht. Meng de olijfolie met de azijn. Het gedroogde fruit: Hak alle gedroogde vruchten en noten fijn en voeg er de geconfijte schillen aan toe. De room en het citroensap mengen, op smaak brengen en fris bewaren. De sint jacobsvruchten: Bak de sint jacobsvruchten aan de twee kanten in beurre noisette( dit is geklaarde bruine boter) zeer kort op een zacht vuurtje, totdat ze mooi bruinen en op het einde van het bakken strooi je er zeezout over. Afwerken in de lepel: In de lepelbodem de koude room met gedroogd fruit leggen, daarop de gebakken sint jacobsvrucht en het geheel bevochtigen met de azijn.