Recept
« Terug naar recepten
Gebakken sint-jakobsvruchten met hazelnootboter en knolselder
PT25M
Gebakken sint-jakobsvruchten met hazelnootboter en knolselder
Een heerlijk gebakken sint-jakobsvruchten met hazelnootboter en knolselder recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
nl.delhaize.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken sint-jakobsvruchten met hazelnootboter en knolselder te bereiden
Haal de sint-jakobsvruchten uit de koelkast.
Schil de knolselder, wrijf citroensap aan alle kanten en snij in kleine blokjes. Kook 10 min. in een kookpot met 10 cl water. Breng op smaak met zout. Haal van het vuur, laat eventueel uitlekken en houd warm.
Hak de koriander en platte peterselie fijn. Knip de bieslook fijn.
Plet de hazelnoten tot poeder en voeg er de boter, kruiden, citroensap, peper en zout aan toe. Meng met een vork.
Zet de ovengrill aan. Leg de sint-jakobsvruchten in een ovenschaal. Verdeel de hazelnootboter erover en in de schotel. Zet 5 minuten in de oven en controleer de gaarheid zodat de sint-jakobsvruchten niet verbranden.
Verdeel de knolselder over de borden en leg de gebakken sint- jakobsvruchten erop. Verdeel de rest van de hazelnootboter over de borden, decoreer met korianderblaadjes en dien op.