Recept
« Terug naar recepten
Gebakken spitskool met ketchup en kruiden
PT20M
Gebakken spitskool met ketchup en kruiden
Een heerlijk gebakken spitskool met ketchup en kruiden recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken spitskool met ketchup en kruiden te bereiden
De olie verhitten in de wok. Gesnipperde ui + gehakte knoflook aanbakken. Niet bruin laten worden. Spitskool toevoegen en goed omroerend bakken.
Op een rustig vuurtje de kool laten bakken en als het vocht uit de kool verdampt is komijnzaad, kardemom, laurier en kruidnagel toevoegen. Goed omzetten. Tomatenketchup (2-3 el) naar smaak toevoegen en 10 minuten laten pruttelen. Afmaken met zout en peper naar smaak.
Op een rustig vuurtje de kool laten bakken en als het vocht uit de kool verdampt is komijnzaad, kardemom, laurier en kruidnagel toevoegen. Goed omzetten. Tomatenketchup (2-3 el) naar smaak toevoegen en 10 minuten laten pruttelen. Afmaken met zout en peper naar smaak.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
hubbienl zegt:
tania zegt:
In de keuken worden de zaden (en vaak omwille van de prijs ook de zaaddozen) gebruikt.
Kardemom heeft een zoete, scherpe geur en smaakt naar bergamot, citroen en kamfer.
Het is te koop bij AH, potje 30 gr. gemalen kardamom-vruchten. groeten, Tania
:)
Ingrid zegt: