Recept
« Terug naar recepten
Gebakken vis
PT15M
Gebakken vis
Een heerlijk gebakken vis recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Gebakken vis te bereiden
Doe de olie in de frietpan.
Maak een kilo beslag: 1 deel vismeel en een deel water. Soepel beslag maken zoals bij pannenkoeken.
Vis droog deppen en viskruiden door beslag doen, an even de vis door het beslag halen, zorg dat de olie 180 °C is. Dan bakken, ± 5 minuten, ligt aan de dikte van de vis.
Maak een kilo beslag: 1 deel vismeel en een deel water. Soepel beslag maken zoals bij pannenkoeken.
Vis droog deppen en viskruiden door beslag doen, an even de vis door het beslag halen, zorg dat de olie 180 °C is. Dan bakken, ± 5 minuten, ligt aan de dikte van de vis.
Mijn kookverhaal (jano ooms)
Mijn kinderen smullen ervan, ze vragen aan mij: "Pappa waneer krijgen we weer lekkerbekjes?"
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
malborro zegt:
malborro zegt:
als je 4 visjes bakt dan gebruik je ongeveer een halve kilo meel.
Tejo zegt:
malborro zegt:
natuurlijk bedoel ik arachide olie, wordt in de volksmond ook wel noten olie genoemd, deze olie is zeer geschikt omdat hij hoge tempereturen aan kan, en dat is wel wenselijk omdat dan de vis snel dichtschroeit, en minder vet opneemt.
wouros zegt:
Kookjij, redactie
malborro zegt:
als je de vis hebt gebakken
strooi er dan kibbeling kruiden overheen
de vis serveren met aardappelsalade en stokbrood, natuurlijk met een schaaltje ravigote saus