KookJij

Gebakken vis

Een heerlijk gebakken vis recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebakken vis te bereiden

Doe de olie in de frietpan.
Maak een kilo beslag: 1 deel vismeel en een deel water. Soepel beslag maken zoals bij pannenkoeken.
Vis droog deppen en viskruiden door beslag doen, an even de vis door het beslag halen, zorg dat de olie 180 °C is. Dan bakken, ± 5 minuten, ligt aan de dikte van de vis.

Mijn kookverhaal (jano ooms)

Mijn kinderen smullen ervan, ze vragen aan mij: "Pappa waneer krijgen we weer lekkerbekjes?"

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

malborro

malborro zegt:
Nog even een tipje:
als je de vis hebt gebakken
strooi er dan kibbeling kruiden overheen
de vis serveren met aardappelsalade en stokbrood, natuurlijk met een schaaltje ravigote saus
malborro

malborro zegt:
Verse vis is altijd een vraagteken, ik zal maar zo zeggen redelijk verse vis krijg je bij een goede visboer, en daar bedoel ik niet mee elke visboer, ik weet ook wel dat het gekweekte vis is.
malborro

malborro zegt:
Het is geen noten olie maar pinda olie
als je 4 visjes bakt dan gebruik je ongeveer een halve kilo meel.
Tejo

Tejo zegt:
Sinds wanneer kun je pangafilet vers kopen bij de visboer???? "Verse" pangafilet is ontdooide pangafilet.
malborro

malborro zegt:
even een reactie
natuurlijk bedoel ik arachide olie, wordt in de volksmond ook wel noten olie genoemd, deze olie is zeer geschikt omdat hij hoge tempereturen aan kan, en dat is wel wenselijk omdat dan de vis snel dichtschroeit, en minder vet opneemt.
wouros

wouros zegt:
Kun je de hoeveelheden duidelijker aangeven. Is 1 kilo beslag voor 1 kg vis niet een beetje veel? Wat bedoel je met notenolie? Walnotenolie? Of arachideolie (aardnotenolie)? Een wereld van verschil in prijs en smaak. En notenolie is niet zo geschikt om te frituren.

Kookjij, redactie