Recept
« Terug naar recepten
Groene en witte asperges met akkerpaddestoelen vergezeld van vis
PT40M
Groene en witte asperges met akkerpaddestoelen vergezeld van vis
Een heerlijk groene en witte asperges met akkerpaddestoelen vergezeld van vis recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Groene en witte asperges met akkerpaddestoelen vergezeld van vis te bereiden
Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water giet af en pureer.
Rode ajuin fijn snijden.
Veldsla grof snijden.
Ajuin in olijfolie beetgaar wokken op het laatste de veldsla toevoegen even opschudden en uit de pan halen.
Voeg deze bij de puree en meng goed met de boursin en viskruiden.
Voor de saus de room en boursin met viskruiden goed opwarmen laat even pruttelen maar niet koken.
De asperges in twee gesneden gekruid in olijfolie opwokken haal uit de pan.
Nu de paddestoelen samen met de tomaat in vier gesneden even opwokken en kruiden haal uit de pan.
Bak de scampi's en zeetongrolletjes in dezelfde pan evenzeer kruiden en een scheutje witte wijn toevoegen.
Dresseer de puree in het midden van het bord de saus er rond vervolgens de groenten erop dresseer de vis erbij en werk af met een paar blaadjes veldsla.
Rode ajuin fijn snijden.
Veldsla grof snijden.
Ajuin in olijfolie beetgaar wokken op het laatste de veldsla toevoegen even opschudden en uit de pan halen.
Voeg deze bij de puree en meng goed met de boursin en viskruiden.
Voor de saus de room en boursin met viskruiden goed opwarmen laat even pruttelen maar niet koken.
De asperges in twee gesneden gekruid in olijfolie opwokken haal uit de pan.
Nu de paddestoelen samen met de tomaat in vier gesneden even opwokken en kruiden haal uit de pan.
Bak de scampi's en zeetongrolletjes in dezelfde pan evenzeer kruiden en een scheutje witte wijn toevoegen.
Dresseer de puree in het midden van het bord de saus er rond vervolgens de groenten erop dresseer de vis erbij en werk af met een paar blaadjes veldsla.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.