Recept
« Terug naar recepten
Gebakken Vis alla Milanese met Komkommer Salsa
PT50M
Gebakken Vis alla Milanese met Komkommer Salsa
Dunne plakken vlees, kip, vis (filets zonder vel) bedekt met maizena, eidooier en broodkruim+geraspte Parmezaanse kaas en vervolgens gebakken in olie, noemt men in Italie bereid alla Milanese.
Risotto alla Milanese is risotto met saffraan en Parmezaanse kaas.
Asparagus alla Milanese zijn asperges en eieren gebakken in de roomboter en bestrooid met Parmezaanse kaas
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse familie en enigszins bewerkt door mij.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken Vis alla Milanese met Komkommer Salsa te bereiden
- KORIANDER OLIE* :De koriander blaadjes gedurende een halve minuut laten slinken in een pannetje met kokend gezouten water (1 afgestreken eetlepel zout per Liter water). De geslonken blaadjes koelen in een kom met ijswater. Dan de blaadjes uitknijpen.
- Blaadjes met de gember en 2 eetlepels water pureren in een keukenblender en vervolgens bij een draaiende blender de olie langzaam toevoegen en het geheel tot een homogeen mengsel laten draaien.
- Zeef de olie in een kom door een paar lagen gaas en meng dan het limoensap door de gezeefde olie.
- SALSA: Meng de blokjes komkommer en venkel met elkaar plus de ui, knoflook en de lombok en giet daar een flinke scheut koriander olie * bij.
- VIS: Klop de dooiers en de karnemelk bij en door elkaar.
- De visfilets halen we dan eerst door de maizena, klop het te veel er af.
- Dan de filets door de karnemelk-dooier mix halen en vervolgens door de Panko.
- Herhaal dit nog eens en leg de visfilets apart op een rekje.
- Verhit dan in een grote bakpan de olie (180 graden Celsius) om de vis in te bakken. Gebruik daarvoor een neutrale plantaardige olie, zoals bv zonnebloem olie.
- Bak vervolgens één voor één (of maximaal per twee als de pan groot genoeg is) de gepaneerde visfilets 2 minuten op elke kant.
- Houd de filets warm.
- Dien de vis op met de komkommer salsa en wat partjes limoen.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
We kunnen hierbij warme thee drinken of een koud biertje of een droge witte wijn