Recept
« Terug naar recepten
Gebakken witlof met peer, walnoot en gorgonzola
PT45M
Gebakken witlof met peer, walnoot en gorgonzola
Een heerlijk gebakken witlof met peer, walnoot en gorgonzola recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken witlof met peer, walnoot en gorgonzola te bereiden
Stoofperen schillen en van klokhuis ontdoen. In blokjes snijden en met wat water en de suiker aan de kook brengen, ½ uurtje koken en controleren of de blokjes al beetgaar zijn.
De oven voorverwarmen op 175°C.
Intussen de witlofstruikjes uit elkaar halen. De kern, zonder het bittere stuk, doormidden snijden. Boter verhitten in een bakpan en de kernen eerst aanbakken. De losse blaadjes erbij doen en deze omscheppend op hoog vuur aanbakken. De witlof overdoen in de ovenschaal en inmiddels gekookte peerblokjes erbij scheppen. Beetje tussen de witlof in leggen. Gorgonzola in blokjes snijden en deze verdelen over witlof en peer. Hetzelfde doen met de crème fraîche. De noten hakken en over de schotel uitstrooien.
Nog 15 minuutjes in de oven zetten.
De oven voorverwarmen op 175°C.
Intussen de witlofstruikjes uit elkaar halen. De kern, zonder het bittere stuk, doormidden snijden. Boter verhitten in een bakpan en de kernen eerst aanbakken. De losse blaadjes erbij doen en deze omscheppend op hoog vuur aanbakken. De witlof overdoen in de ovenschaal en inmiddels gekookte peerblokjes erbij scheppen. Beetje tussen de witlof in leggen. Gorgonzola in blokjes snijden en deze verdelen over witlof en peer. Hetzelfde doen met de crème fraîche. De noten hakken en over de schotel uitstrooien.
Nog 15 minuutjes in de oven zetten.
lof met peer en gorkansola zegt: