KookJij

Gebonden koude preisoep met gerookte zalm (Creme de poireaux froide)

Een heerlijk gebonden koude preisoep met gerookte zalm (creme de poireaux froide) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebonden koude preisoep met gerookte zalm (Creme de poireaux froide) te bereiden

Het groen van de preistengels afsnijden en goed schoonmaken in ringen snijden en wassen.50 gram preiringen apart houden.De boter smelten,prei en een snufje zout toevoegen en al roerend glazig stoven.Het kippenouillonblokje in 5 deciliter het water oplossen en aan de prei toevoegen,verhitten en ong.8 min.laten koken op een laag vuur.De gare prei in het vocht met de staafmixer pureren.De resterende preiringen (enkele apart houden) door de hete soep toevoegen.De soep met citroensap en zout op smaak brengen en laten afkoelen.Vlak voor het opdienen de gerookte zalm in smalle reepjes snijden en met de overgebleven preiringen serveren.

Lekker met stokbrood of soepstengels.Ideaal voor een hete zomer?

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst