Dit was het dessert voor ons met pasen van mijn vader.
Recept
« Terug naar recepten
Gebrande perzikenflan
PT60M
Gebrande perzikenflan
Een heerlijk gebrande perzikenflan recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
mia Elsjan
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
alles over conserveren
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebrande perzikenflan te bereiden
Klop de eieren met de helft van de suiker dik en schuimig. Meng in een steelpan de custard en overige suiker met een deel van de room aan en verdun dit met de rest van de room. Verwarm het roommengsel goed roerende tot lauwwarm. Klop er vervolgens het dooiermengsel door. Verwarm langzaam, zonder te koken, onder flink roeren door tot een dikgebonden FLAN is ontstaan, de massa moet over de bolle kant van een houten lepel blijven hangen. Blijf van het vuur af even doorroeren. Doe de flan over in een wijde vlamvaste schotel, laat afkoelen en doorkoelen in de koelkast.
Verwarm de gril voor. Schik de perziken op de flan met de bolle kant naar boven en strooi er de gele basterdsuiker over.
Plaats de schotel vlak onder de voorverwarmde gril tot de suiker is uitgesmolten en begint te karameliseren. Dien de schotel op als dessert.
Voor het karameliseren kun je ook de crème brulée gebruiken.
Verwarm de gril voor. Schik de perziken op de flan met de bolle kant naar boven en strooi er de gele basterdsuiker over.
Plaats de schotel vlak onder de voorverwarmde gril tot de suiker is uitgesmolten en begint te karameliseren. Dien de schotel op als dessert.
Voor het karameliseren kun je ook de crème brulée gebruiken.
mia7 zegt:
Zal het snel veranderen !
Nee Lia, het smaakt er inderdaad niet minder om, misschien nog wel lekkerder:D