KookJij

Gebrande perzikenflan

Een heerlijk gebrande perzikenflan recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: alles over conserveren
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebrande perzikenflan te bereiden

Klop de eieren met de helft van de suiker dik en schuimig. Meng in een steelpan de custard en overige suiker met een deel van de room aan en verdun dit met de rest van de room. Verwarm het roommengsel goed roerende tot lauwwarm. Klop er vervolgens het dooiermengsel door. Verwarm langzaam, zonder te koken, onder flink roeren door tot een dikgebonden FLAN is ontstaan, de massa moet over de bolle kant van een houten lepel blijven hangen. Blijf van het vuur af even doorroeren. Doe de flan over in een wijde vlamvaste schotel, laat afkoelen en doorkoelen in de koelkast.
Verwarm de gril voor. Schik de perziken op de flan met de bolle kant naar boven en strooi er de gele basterdsuiker over.
Plaats de schotel vlak onder de voorverwarmde gril tot de suiker is uitgesmolten en begint te karameliseren. Dien de schotel op als dessert.

Voor het karameliseren kun je ook de crème brulée gebruiken.

Mijn kookverhaal (mia Elsjan)

Dit was het dessert voor ons met pasen van mijn vader.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

mia7

mia7 zegt:
Ach ja,typ foutje:)
Zal het snel veranderen !

Nee Lia, het smaakt er inderdaad niet minder om, misschien nog wel lekkerder:D
wouros

wouros zegt:
Klopt: maar gebrande is gebrande, niet met 2 d's
Lia

Lia zegt:
Even zeuren: Men schrijft : Gebrandde perzikenflan. Ofschoon het hierom niet minder zal smaken.