KookJij

Gecarameliseerd Livar buikspek (zie opm)

Een heerlijk gecarameliseerd livar buikspek (zie opm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Michèl Kagenaar.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gecarameliseerd Livar buikspek (zie opm) te bereiden

Laat de zuurkool uitlekken en spoel eventueel af met wat koud water.
Zet de kool op met de reuzel, de witte wijn en de boter en laat ongeveer 3 uur zachtjes garen.

Rol de gare zuurkool in de lardo, zodat strakke cannelloni ontstaan.
Smeer het buikspek op de zwoerdkant in met de honing en gaar ongeveer 20 minuten in de oven van 185°C zodat de honing mooi carameliseert.
Snijd in blokjes en houd apart.

Snijd voor de salade de rookworst in mooie brunoise en bak à la minute met de gesnipperde sjalot en het gehakte teentje knoflook.
Breng op smaak met peper, maar gebruik geen zout. De rookworst heeft al voldoende smaak van zichzelf. Dresseer de salade op de cannelloni en plaats met de blokjes buikspek op het bord.

Werk het geheel af met mosterdcompôte. Klop hiervoor de eidooier met de mosterd, witte wijnazijn en basterdsuiker los en voeg druppelsgewijs de olijfolie toe tot een soort mayonaise ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst