Recept
« Terug naar recepten
Geflambeerde bananen
PT20M
Geflambeerde bananen
Een heerlijk geflambeerde bananen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Loes Kemmings
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
MijnReceptenboek.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Geflambeerde bananen te bereiden
Pel de bananen. Rasp de schil van de citroenen en pers het sap uit. Besprenkel de bananen met het citroensap.
Doe wat bruine suiker op een groot bord. Wentel de bananen erdoor en laat ze een half uurtje rusten.
Smelt boter in een pan en bak de bananen aan alle kanten. Flambeer met de rum (zet de afzuigkap uit!).
Smelt de chocolade in de magnetron of au bain-marie.
Serveer de bananen met de geroosterde amandel schilfers en de warme chocoladesaus.
Doe wat bruine suiker op een groot bord. Wentel de bananen erdoor en laat ze een half uurtje rusten.
Smelt boter in een pan en bak de bananen aan alle kanten. Flambeer met de rum (zet de afzuigkap uit!).
Smelt de chocolade in de magnetron of au bain-marie.
Serveer de bananen met de geroosterde amandel schilfers en de warme chocoladesaus.