Recept
« Terug naar recepten
Geflambeerde flensjes met perensaus
PT25M
Geflambeerde flensjes met perensaus
Een heerlijk geflambeerde flensjes met perensaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Geflambeerde flensjes met perensaus te bereiden
Maak het flensjesbeslag. Mix de bloem met de eieren en de melk. Voeg daarna beetje bij beetje 8 eetl. water toe. Het beslag moet goed vloeibaar zijn. Dek af en zet
1 u koel weg.
Schil de peren en de appel, verwij-der het klokhuis en snij het vrucht-vlees in partjes. Sprenkel er het citroensap over om verkleuring te voorkomen.
Maak de saus. Smelt 1 eetl. boter in een kookpan en bak de appel- en perenpartjes ± 3 min. Roer voorzichtig om. Voeg de Luikse siroop toe en schep om tot die volledig smelt. Giet er het sinaasappelsap bij en laat even inkoken.
Bak de flensjes in hete boter (± 1 koffiel. boter per flensje). Zorg dat de pan heel heet is voor u er het deeg in schept. Hou de gebakken flensjes warm.
Vouw de flensjes in vier en schik ze op een warme schotel of verwarmde individuele borden.
Verdeel er de saus met fruit over en bestrooi met wat suiker.
Verwarm de likeur in een pannetje en flambeer (weg van de dampkap!). Giet de nog brandende likeur over de flensjes en dien onmiddellijk op.
1 u koel weg.
Schil de peren en de appel, verwij-der het klokhuis en snij het vrucht-vlees in partjes. Sprenkel er het citroensap over om verkleuring te voorkomen.
Maak de saus. Smelt 1 eetl. boter in een kookpan en bak de appel- en perenpartjes ± 3 min. Roer voorzichtig om. Voeg de Luikse siroop toe en schep om tot die volledig smelt. Giet er het sinaasappelsap bij en laat even inkoken.
Bak de flensjes in hete boter (± 1 koffiel. boter per flensje). Zorg dat de pan heel heet is voor u er het deeg in schept. Hou de gebakken flensjes warm.
Vouw de flensjes in vier en schik ze op een warme schotel of verwarmde individuele borden.
Verdeel er de saus met fruit over en bestrooi met wat suiker.
Verwarm de likeur in een pannetje en flambeer (weg van de dampkap!). Giet de nog brandende likeur over de flensjes en dien onmiddellijk op.