Recept
« Terug naar recepten
Gefrituurde ijspakketjes
PT20M
Gefrituurde ijspakketjes
Een heerlijk gefrituurde ijspakketjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > IJs
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
vriendin
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gefrituurde ijspakketjes te bereiden
Leg de bollen ijs op een bord en laat ze in de vriezer heel hard worden.
Verhit de olie in een frituurpan tot 180ºC.
Snijd uit de plakjes filodeeg vierkanten van 15 x 15 cm en bestrijk de randen dun met wat olie.
Leg in het midden van elk plakje deeg een bol ijs en vouw twee tegenoverliggende punten over het ijs naar elkaar toe.
Doe dit ook met de andere punten, zodat je kleine envelopjes krijgt.
Let erop dat het ijs rondom helemaal met het deeg is verpakt en duw de naden van het deeg goed aan.
Frituur de pakketjes heel kort (ca. 45 seconden) in de olie tot ze licht goudbruin zijn.
Verdeel ze direct over borden en strooi er wat poedersuiker over.
Schenk er een beetje chocoladesaus naast.
TIP
Serveer er voor een extra mooi effect nog een beetje verse gemengde fruitsalade bij.
Verhit de olie in een frituurpan tot 180ºC.
Snijd uit de plakjes filodeeg vierkanten van 15 x 15 cm en bestrijk de randen dun met wat olie.
Leg in het midden van elk plakje deeg een bol ijs en vouw twee tegenoverliggende punten over het ijs naar elkaar toe.
Doe dit ook met de andere punten, zodat je kleine envelopjes krijgt.
Let erop dat het ijs rondom helemaal met het deeg is verpakt en duw de naden van het deeg goed aan.
Frituur de pakketjes heel kort (ca. 45 seconden) in de olie tot ze licht goudbruin zijn.
Verdeel ze direct over borden en strooi er wat poedersuiker over.
Schenk er een beetje chocoladesaus naast.
TIP
Serveer er voor een extra mooi effect nog een beetje verse gemengde fruitsalade bij.
avanhees zegt:
top recept was goed in de smaak gevallen
groetjes annemie