Recept
« Terug naar recepten
Gefrituurde indische gehaktdriehoekjes
PT70M
Gefrituurde indische gehaktdriehoekjes
Een heerlijk gefrituurde indische gehaktdriehoekjes recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gefrituurde indische gehaktdriehoekjes te bereiden
Doe de kokos in een kom en schenk er 1 dl.kokend water op.Pel en snipper de ui.Pel de teentjes knoflook.Pureer in een keukenmachine de ui,knoflook,kemirienoten,laos,ketoembar en de djinten.Doe dit mengsel met het zout,gehakt en het ei bij het geweekte kokos.meng alles goed door elkaar.Vorm er platte repen van en leg ze minstens 30 min.in de koelkast.Snijd de repen in 20 driehoekjes.Bewaar ze voor gebruik afgedekt in de koelkast.Verhit de frituurolie tot 175C.Frituur de gehaktdriehoekjes met 6 tegelijk in 5 min.goudbruin en gaar.Laat ze uitlekken op keukenpapier
HENNY zegt: