Geef gestoomde rijst op de bordjes, doe daar de kip op, gedrenkt in sinaasappelsap en bestrooi met rondjes rode lombok en schijfjes lenteui.
Geef daar bij bv een groentegrecht van gewokte pak choi.
Recept
« Terug naar recepten
Gefrituurde Kip met Sinaasappel Saus
PT75M
Gefrituurde Kip met Sinaasappel Saus
Een heerlijk gefrituurde kip met sinaasappel saus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gefrituurde Kip met Sinaasappel Saus te bereiden
1).Doe alle ingrediënten voor de saus in een pannetje en roer ze goed door elkaar.
2).Breng de inhoud van het pannetje voorzichtig aan de kook en blijf dan roeren tot de saus dikker wordt en ietsje helder wordt. Houd de saus warm.
3).Doe de ketjap en de Shaoxing wijn in een grote kom en werk daardoor de stukken kip, zodat alle stukken goed in contact zijn gekomen met de Shaoxing en de ketjap.
4).Werk de maïzena en de bloem door elkaar en doe dat op een groot bord.
5).Alle stukken kip worden nu omgeven door een laagje maïzena-bloem.
6).Ondertussen is een pan opgezet met 500 cc rijstolie en die wordt verhit tot 180 °C (frituur hitte).
7).De stukken kip worden beetje bij beetje gefrituurd gedurende maximaal 5 minuten en voorts warm gehouden tot ze worden opgediend.
8).Vlak voor het opdienen wordt de kip in het pannetje gedaan met de saus en al roerend nog even opgewarmd.
2).Breng de inhoud van het pannetje voorzichtig aan de kook en blijf dan roeren tot de saus dikker wordt en ietsje helder wordt. Houd de saus warm.
3).Doe de ketjap en de Shaoxing wijn in een grote kom en werk daardoor de stukken kip, zodat alle stukken goed in contact zijn gekomen met de Shaoxing en de ketjap.
4).Werk de maïzena en de bloem door elkaar en doe dat op een groot bord.
5).Alle stukken kip worden nu omgeven door een laagje maïzena-bloem.
6).Ondertussen is een pan opgezet met 500 cc rijstolie en die wordt verhit tot 180 °C (frituur hitte).
7).De stukken kip worden beetje bij beetje gefrituurd gedurende maximaal 5 minuten en voorts warm gehouden tot ze worden opgediend.
8).Vlak voor het opdienen wordt de kip in het pannetje gedaan met de saus en al roerend nog even opgewarmd.
apu zegt: