Recept
« Terug naar recepten
Geglaceerde oesters met spinazie
PT20M
Geglaceerde oesters met spinazie
Een heerlijk geglaceerde oesters met spinazie recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Geglaceerde oesters met spinazie te bereiden
Steek de oesters open en vang het vocht op. Giet dit door een fijne puntzeef in een pan. Pocheer de oesters 1 minuut in hun eigen vocht.
Neem de helft van het pocheervocht en leng eventueel aan met een scheut water als het te zout is. Breng aan de kook, bind met de roux en werk af met de room en champagne. Kruid licht met peper.
Leg de oesters weer in hun (holle) schelp, leg er een blaadje spinazie op en nappeer met de champagnesaus. Laat kleuren onder de grill en serveer meteen.
Neem de helft van het pocheervocht en leng eventueel aan met een scheut water als het te zout is. Breng aan de kook, bind met de roux en werk af met de room en champagne. Kruid licht met peper.
Leg de oesters weer in hun (holle) schelp, leg er een blaadje spinazie op en nappeer met de champagnesaus. Laat kleuren onder de grill en serveer meteen.