Dit is echt een heerlijk gerecht. Ze geven 2 citroenen op, ik doe dat meestal ook, afhankelijk van de grootte.
Wel oppassen dat de kaneel niet gaat overheersen.
Ook erg lekker is een bolletje vanille- of roomijs erbij, heerlijk contrast warm en koud.
Recept
« Terug naar recepten
Gegratineerde appelen met pijnboompitten
PT35M
Gegratineerde appelen met pijnboompitten
Een heerlijk gegratineerde appelen met pijnboompitten recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Franse Keuken Nagerechten 1984
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegratineerde appelen met pijnboompitten te bereiden
Oven op 200°C.
1. Vet de ovenschaal licht in.
2. Snij de appels in vieren, schil ze en verwijder de klokhuizen.
Afhankelijk van de dikte kun je de kwarten zo laten of een kwart appel weer in de lengte doormidden snijden. Ze moeten allemaal ongeveer even dik zijn.
Schik de appels dakpansgewijze in de schaal.
3. Pers de citroenen uit en giet het sap over de appels.
4. Meng kaneel naar smaak en 1 tl gemberpoeder door de suiker. Strooi dit mengsel over de appels.
5. Verdeel nu de pijnboompitten ook over de appels.
6. Verdeel de boter in vlokken over de appels en schuif de schaal in de oven voor ± 20 minuten (wel checken).
7. Neem de schaal uit de oven en laat het geheel wat afkoelen tot lauwwarm.
8. Ondertussen de slagroom stijfkloppen met de el. suiker en de tl. kaneelpoeder. Doe de stijfgeslagen slagroom over in een schaaltje en geef dit apart bij de appels.
1. Vet de ovenschaal licht in.
2. Snij de appels in vieren, schil ze en verwijder de klokhuizen.
Afhankelijk van de dikte kun je de kwarten zo laten of een kwart appel weer in de lengte doormidden snijden. Ze moeten allemaal ongeveer even dik zijn.
Schik de appels dakpansgewijze in de schaal.
3. Pers de citroenen uit en giet het sap over de appels.
4. Meng kaneel naar smaak en 1 tl gemberpoeder door de suiker. Strooi dit mengsel over de appels.
5. Verdeel nu de pijnboompitten ook over de appels.
6. Verdeel de boter in vlokken over de appels en schuif de schaal in de oven voor ± 20 minuten (wel checken).
7. Neem de schaal uit de oven en laat het geheel wat afkoelen tot lauwwarm.
8. Ondertussen de slagroom stijfkloppen met de el. suiker en de tl. kaneelpoeder. Doe de stijfgeslagen slagroom over in een schaaltje en geef dit apart bij de appels.