Recept
« Terug naar recepten
Gegratineerde asperges met beenham en Parmezaanse kaas
PT15M
Gegratineerde asperges met beenham en Parmezaanse kaas
We hadden gasten en dan vind ik het niet leuk om lang in de keuken te staan. Dus bedacht ik deze aspergeschotel met beenham en Parmezaanse kaas. Niet moeilijk te maken en je hebt je handen vrij voor de rest van het etentje. Genoten van deze lekkere gegratineerde asperges.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegratineerde asperges met beenham en Parmezaanse kaas te bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 graden hete-lucht of 220 graden boven- en onderwarmte.
- Snij de eventuele houterige onderkant van de asperges af. Schil de asperges vanaf de kop met een dunschiller.
- Kook de asperges beetgaar (plm. 8 minuten) in water met zout en een theelepel suiker. Laat de asperges goed uitlekken op bijvoorbeeld een schone theedoek.
- Verdeel de asperges in de ovenschaal. Strooi tussen de asperges ¾ deel van de Parmezaanse kaas en de in grove stukken gesneden ham. Strooi de rest van de Parmezaanse kaas over de asperges. Druppel wat olijfolie over de asperges.
- Zet de schaal plm. 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de kaas een goudbruine kleur heeft gekregen.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Wij hebben deze asperges gegeten met gekookte nieuwe aardappelen en een kalfsschnitzel.