Recept
« Terug naar recepten
Gegratineerde Griekse gehaktballetjes
PT50M
Gegratineerde Griekse gehaktballetjes
Een heerlijk gegratineerde griekse gehaktballetjes recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Inge Deyck
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegratineerde Griekse gehaktballetjes te bereiden
Maak kleine balletjes van het gehakt en bak ze krokant in een pan. Stoof de paprikablokjes in wat olijfolie. Doe er de tomatenblokjes en tomatenpuree bij en laat even stoven, kruid naar smaak met peper en zout.
Leg de gehaktballetjes in een beboterde ovenschotel. Kruimel de fetakaas erover en schep daarover de groentensaus.
Snij de mozzarella in plakjes en werk de ovenschotel ermee af. Gaar 20 à 30 min. in een voorverwarmde oven van 180°C.
Serveer met de Griekse pasta en een groene salade.
Leg de gehaktballetjes in een beboterde ovenschotel. Kruimel de fetakaas erover en schep daarover de groentensaus.
Snij de mozzarella in plakjes en werk de ovenschotel ermee af. Gaar 20 à 30 min. in een voorverwarmde oven van 180°C.
Serveer met de Griekse pasta en een groene salade.