Recept
« Terug naar recepten
Pasta vegetarisch met wokgroenten
PT30M
Pasta vegetarisch met wokgroenten
Een belangrijk onderdeel van de volkoren pasta zijn complexe koolhydraten. Dit houdt in dat deze koolhydraten moeilijk af te breken zijn door het lichaam, waardoor de energie gelijkmatiger vrijkomt. Hierdoor het je minder snel last van een hongergevoel als je volkoren pasta eet, dan wanneer je witte pasta eet, waarvan de koolhydraten sneller afgebroken worden door je lichaam. Hetzelfde geldt voor wit en bruinbrood. Verder bevat volkoren pasta veel meer vezels, wat belangrijk is voor een goede stoelgang.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasta vegetarisch met wokgroenten te bereiden
- Pasta in licht gezouten water beetgaar koken. Groenten in blokjes snijden, de sluimererwten in schijven snijden. Deze gekruid knapperig opwokken in olijfolie. Room opwarmen en de kaas eronder mengen. Serveer zeer warm en werk af met geraspte grana padano.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten .