Recept
« Terug naar recepten
Gegratineerde hongaarse shoarmaschotel
PT30M
Gegratineerde hongaarse shoarmaschotel
Een heerlijk gegratineerde hongaarse shoarmaschotel recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Hongarije
Keuken:
Balkan
Bron:
kookboekje
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegratineerde hongaarse shoarmaschotel te bereiden
Maak de paprika’s schoon en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snijd de paprika’s in blokjes of smalle reepjes.
Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin het shoarmavlees 5 minuten. Voeg de paprika’s toe en bak alles nog 5 minuten.
Meng de tomatenketchup en paprikapoeder erdoor en schep het gerecht in een ovenschaal. Verdeel de zure room er in toefjes over en strooi de geraspte kaas over het gerecht.
Zet de shoarmaschotel onder een hete grill totdat de kaas gesmolten is. Lekker met een groene salade.
Variatie
Vervang de tomatenketchup door een
klein blikje tomatenpuree of 1 dl
gezeefde tomaten. Schep eens een gesnipperde rode ui
door het gerecht.
Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin het shoarmavlees 5 minuten. Voeg de paprika’s toe en bak alles nog 5 minuten.
Meng de tomatenketchup en paprikapoeder erdoor en schep het gerecht in een ovenschaal. Verdeel de zure room er in toefjes over en strooi de geraspte kaas over het gerecht.
Zet de shoarmaschotel onder een hete grill totdat de kaas gesmolten is. Lekker met een groene salade.
Variatie
Vervang de tomatenketchup door een
klein blikje tomatenpuree of 1 dl
gezeefde tomaten. Schep eens een gesnipperde rode ui
door het gerecht.