Recept
« Terug naar recepten
Gegratineerde mosselen met roquefort en gedroogde
PT30M
Gegratineerde mosselen met roquefort en gedroogde
Eens een andere bereiding van mosselen. Gegratineerd en geserveerd met roquefort. Eetsmakelijk!
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Prins en Dingemans
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegratineerde mosselen met roquefort en gedroogde te bereiden
Snijd 100 gram roquefort in stukjes en laat ze in 0,5 dl room op een laag vuur smelten onder geregeld roeren. Voeg wat grof gemalen peper toe.
Laten afkoelen.
Verkruimel nog eens 100 gram roquefort en 2 oude boterhammen (zonder korst).
Meng de brood- en kaaskruimels met een losgeklopt ei.
Kook 2 kilo Prins & Dingemanse mosselen tot de schelpen net open staan.
Haal de mosselen uit de schelp en meng ze met de roquefort-saus.
Snijd 3 gedroogde tomaten (op olie) in zeer kleine stukjes en voeg ze aan de mosselen toe.
Kies per portie 9 dubbele schelpen uit en vouw die zo ver mogelijk open,of als er geen schelpen zijn in een lage ovenschaal de mosselen leggen.
Leg ze op (rechthoekige) vuurvaste borden.
Schep het mosselmengsel in de schelpen en verdeel het kaas/broodmengsel erover.
Gratineer de mosselen onder de hete grill
Laten afkoelen.
Verkruimel nog eens 100 gram roquefort en 2 oude boterhammen (zonder korst).
Meng de brood- en kaaskruimels met een losgeklopt ei.
Kook 2 kilo Prins & Dingemanse mosselen tot de schelpen net open staan.
Haal de mosselen uit de schelp en meng ze met de roquefort-saus.
Snijd 3 gedroogde tomaten (op olie) in zeer kleine stukjes en voeg ze aan de mosselen toe.
Kies per portie 9 dubbele schelpen uit en vouw die zo ver mogelijk open,of als er geen schelpen zijn in een lage ovenschaal de mosselen leggen.
Leg ze op (rechthoekige) vuurvaste borden.
Schep het mosselmengsel in de schelpen en verdeel het kaas/broodmengsel erover.
Gratineer de mosselen onder de hete grill