Recept
« Terug naar recepten
Gegratineerde mosselen
PT45M
Gegratineerde mosselen
Een heerlijk gegratineerde mosselen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegratineerde mosselen te bereiden
Zet in een hete pan de dobbelsteentjes spek krokant aan, voeg de knoflook en de fijngesneden ui toe.
Het geheel ca 5 min. aanfruiten.
Dan de gekookte mosselen toevoegen en alles goed maar voorzichtig "omhusselen".
Begieten met room en groene kruiden, afmaken met escargotkruiden, peper en zout.
Schep in vuurvaste schelpen of schaaltjes, bestrooi met Parmezaanse kaas, dek af met aluminiumfolie en zet ze ca 10 min. in een voorverwarmde oven (175 graden C.)
Haal de aluminiumfolie er af en gratineer op de hoogste stand tot er een mooi bruin korstje op zit.
Het geheel ca 5 min. aanfruiten.
Dan de gekookte mosselen toevoegen en alles goed maar voorzichtig "omhusselen".
Begieten met room en groene kruiden, afmaken met escargotkruiden, peper en zout.
Schep in vuurvaste schelpen of schaaltjes, bestrooi met Parmezaanse kaas, dek af met aluminiumfolie en zet ze ca 10 min. in een voorverwarmde oven (175 graden C.)
Haal de aluminiumfolie er af en gratineer op de hoogste stand tot er een mooi bruin korstje op zit.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
tommeke zegt:
apu zegt: