KookJij

Gegratineerde mosselen

Een heerlijk gegratineerde mosselen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gegratineerde mosselen te bereiden

Zet in een hete pan de dobbelsteentjes spek krokant aan, voeg de knoflook en de fijngesneden ui toe.
Het geheel ca 5 min. aanfruiten.
Dan de gekookte mosselen toevoegen en alles goed maar voorzichtig "omhusselen".
Begieten met room en groene kruiden, afmaken met escargotkruiden, peper en zout.
Schep in vuurvaste schelpen of schaaltjes, bestrooi met Parmezaanse kaas, dek af met aluminiumfolie en zet ze ca 10 min. in een voorverwarmde oven (175 graden C.)
Haal de aluminiumfolie er af en gratineer op de hoogste stand tot er een mooi bruin korstje op zit.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

apu

apu zegt:
Laat het smaken! Is echt heel lekker, ik hoor graag het "verdict" haha :);)
tommeke

tommeke zegt:
Da ziet er mij heel lekker uit, en minder arbeid dan de rauwe mosselen te openen. Ga ik eens proberen. Ik zal je het verdict laten weten !!:p:D Groetjes Jeannine alias Tommeke