Recept
« Terug naar recepten
Gegratineerde Mosselen
PT30M
Gegratineerde Mosselen
Je maakt eerst de gekookte mosselen op de geijkte manier. Daarna pel je de mosselen en bewerkt ze nog eens met kaas in de oven.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse kennissen
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegratineerde Mosselen te bereiden
- Verhit in een flinke pan een paar eetlepels olijfolie en zet daarin aan de ui, de knoflook, prei, wortel en de helft van de peterselie tot de wortel zacht begint te worden.
- Doe dan de witte wijn er bij. Verhit dit.
- Doe de mosselen er bij en onder zo nu en dan schudden met gesloten deksel 6-8 minuten op hoog vuur verhitten.
- De mosselen zijn gaar en giet ze dan af. (Kookvocht + groentes niet weggooien. Die kun je gebruiken voor soep, bouillon, etc.)
- De mosselen worden nu uit hun schelp gehaald.
- Maak een mix van de panko en de Parmezaanse kaas.
- Vul 2 schaaltjes / kommetjes met de gekookte mosselen.
- Strooi de panko / kaas mix over de schoteltjes en druppel daarover wat olijfolie. Maak af met de rest van de peterselie en zet de schaaltjes gedurende 6 minuten in de oven.
- Seveer direct.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef hierbij een droge witte wijn.