Recept
« Terug naar recepten
Gegratineerde oesters
PT20M
Gegratineerde oesters
Een heerlijk gegratineerde oesters recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Speciale gelegenheden - Kerst
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
weegclub.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegratineerde oesters te bereiden
Verwarm de ovengrill voor. Snijd de paprika in piepkleine blokjes. Roer in een kommetje de sherry en oestersaus door elkaar. Maak de oesters voorzichtig open: steek een oestermes tussen de schelpen en snijd de sluitspier door. Breek de bovenste platte schelphelft eraf. Maak de oester in de onderste schelphelft los. Zet de oesters in de schelp op een bakplaat en sprenkel het oestersausmengsel erover. Verdeel de paprikablokjes en het bieslook erover. Verkruimel de sneetjes witbrood (in de keukenmachine) en meng de (roerbak)olie erdoor. Verdeel dit kruim over de oesters. Schuif de bakplaat 10 cm onder de grill en laat de oesters in 3-4 minuten goudbruin en gaar worden. Serveer ze op vier borden als borrelhapje of als voorgerecht op een bedje van waterkers.
TIP:
Vervang de oestersaus door 3 eetlepels Japanse sojasaus en 1 eetlepel gembersiroop.
TIP:
Vervang de oestersaus door 3 eetlepels Japanse sojasaus en 1 eetlepel gembersiroop.