Recept
« Terug naar recepten
Gegratineerde tomaten gevuld met geitenkaas
PT75M
Gegratineerde tomaten gevuld met geitenkaas
Een heerlijk gegratineerde tomaten gevuld met geitenkaas recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Bron: vinos de espana
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegratineerde tomaten gevuld met geitenkaas te bereiden
Was de tomaten, snijd de kapjes eraf en hol de tomaten uit (vruchtvlees wordt niet gebruikt). Laat de uitgeholde tomaten enkele minuten omgekeerd uitlekken. Verwarm de oven voor op 120°C. Leg de tomaten in een vuurvaste ovenschaal en besprenkel ze met de helft van de olijfolie. Bak de tomaten gedurende 1 uur in het midden van de oven. Haal de schaal uit de oven. Zet de grill op de hoogste stand. Bestrooi de warme tomaten met de helft van de bieslook en versgemalen peper. Halveer de geitenkaasjes. Vul de tomaten met de geitenkaas. Bestrooi met de rest van de bieslook en besprenkel de kaas met olijfolie. Schuif de tomaten onder de hete grill en gratineer de geitenkaas in 3 à 5 minuten lichtbruin.