Recept
« Terug naar recepten
Gegratineerde uien
PT30M
Gegratineerde uien
Een heerlijk gegratineerde uien recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegratineerde uien te bereiden
-De uien schoonmaken en halveren.
-De wijn verwarmen en het bouillonblokje erin oplossen.
-De knoflook fijnhakken en erdoor mengen.
-De uien in een ovenschaal leggen waar ze net inpassen en besprenkelen met olijfolie.
-Het warme wijnmengsel afkruiden met peper en zout en erbij schenken.
-In een voorverwarmde oven van 200C bakken voor ongeveer 15 minuten.
-De schaal uit de oven nemen en het wijnmengsel waar de uien in garen over de uien scheppen (bedruipen).
-De kaas over de uien verdelen en terug in de oven zetten tot de kaas goudbruin gesmolten is.
-De wijn verwarmen en het bouillonblokje erin oplossen.
-De knoflook fijnhakken en erdoor mengen.
-De uien in een ovenschaal leggen waar ze net inpassen en besprenkelen met olijfolie.
-Het warme wijnmengsel afkruiden met peper en zout en erbij schenken.
-In een voorverwarmde oven van 200C bakken voor ongeveer 15 minuten.
-De schaal uit de oven nemen en het wijnmengsel waar de uien in garen over de uien scheppen (bedruipen).
-De kaas over de uien verdelen en terug in de oven zetten tot de kaas goudbruin gesmolten is.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Tanja zegt:
derbyke zegt:
apu zegt: