Recept
« Terug naar recepten
Gegratineerde wijnroom met mangopuree ( zie opm )
PT60M
Gegratineerde wijnroom met mangopuree ( zie opm )
Een heerlijk gegratineerde wijnroom met mangopuree ( zie opm ) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegratineerde wijnroom met mangopuree ( zie opm ) te bereiden
In ruime pan wijn aan de kook brengen.
ca 4-6 min. laten koken tot stroperig mengsel ontstaat.
Pan in bak met koud water ( of in koeling ) laten afkoelen ( moet koud zijn )!.
Daarom 24 uur tevoren bereiden.
Daarna 45 gram suiker, vanillesuiker en slagroom toevoegen .
Met mixer stijf kloppen.
De wijnroom tot gebruik afgedekt in koeling bewaren.
Mango schillen en langs pit in dikke plakken snijden.
Plakken klein snijden.
In ( steel-)pan mango met 1 1/2 dl water, rest van de suiker en cognac aan de kook brengen.
ca 1 á 2 min. laten doorkoken.
Mengsel iets laten afkoelen.
Mengsel in keukenmachine ( of met staafmixer ) tot een gladde saus pureren.
Saus boven kom zeven.
Tot gebruik afgedekt in koeling bewaren.
Aardbeien wassen en kroontjes verwijderen.
Kiwi's schillen en in dikke plakjes snijden.
Banaan pellen en in dikke plakjes snijden, besprenkelen met citroensap.
Peren schillen. in vieren delen, klokhuis verwijderen en elk part in plakken snijden.
Inmiddels moet de oven voorverwarmd zijn ( grillstand )
Klop de eierdooiers met de suiker en vanillesuiker tot een luchtig en schuimig mengsel.
Voeg al roerende de melk toe.
Klop de slagroom bijna stijf.
Voeg de slagroom bij de andere ingredienten.
Zorg ervoor dat het geheel goed gemengd is.
Doe alles in de sorbetiere en draai er ijs van.
Mangopuree nogmaals doorroeren en verdelen over diepe borden.
In het midden van ieder bord met een lepel de wijnroom scheppen.
Vruchten eromheen tangschikken en bestrooien met poedersuiker.
Borden zo hoog mogelijk ( het leifst ca 5 cm ) onder grill schuiven en wijnroom in ca 1min. lichtbruin laten kleuren.
Met ijsbolletjestang op elk bord
1 of 2 ( afhankelijk van de maat van de ijsbolletjestang ) bolletje(s) ijs scheppen.
Direct serveren
ca 4-6 min. laten koken tot stroperig mengsel ontstaat.
Pan in bak met koud water ( of in koeling ) laten afkoelen ( moet koud zijn )!.
Daarom 24 uur tevoren bereiden.
Daarna 45 gram suiker, vanillesuiker en slagroom toevoegen .
Met mixer stijf kloppen.
De wijnroom tot gebruik afgedekt in koeling bewaren.
Mango schillen en langs pit in dikke plakken snijden.
Plakken klein snijden.
In ( steel-)pan mango met 1 1/2 dl water, rest van de suiker en cognac aan de kook brengen.
ca 1 á 2 min. laten doorkoken.
Mengsel iets laten afkoelen.
Mengsel in keukenmachine ( of met staafmixer ) tot een gladde saus pureren.
Saus boven kom zeven.
Tot gebruik afgedekt in koeling bewaren.
Aardbeien wassen en kroontjes verwijderen.
Kiwi's schillen en in dikke plakjes snijden.
Banaan pellen en in dikke plakjes snijden, besprenkelen met citroensap.
Peren schillen. in vieren delen, klokhuis verwijderen en elk part in plakken snijden.
Inmiddels moet de oven voorverwarmd zijn ( grillstand )
Klop de eierdooiers met de suiker en vanillesuiker tot een luchtig en schuimig mengsel.
Voeg al roerende de melk toe.
Klop de slagroom bijna stijf.
Voeg de slagroom bij de andere ingredienten.
Zorg ervoor dat het geheel goed gemengd is.
Doe alles in de sorbetiere en draai er ijs van.
Mangopuree nogmaals doorroeren en verdelen over diepe borden.
In het midden van ieder bord met een lepel de wijnroom scheppen.
Vruchten eromheen tangschikken en bestrooien met poedersuiker.
Borden zo hoog mogelijk ( het leifst ca 5 cm ) onder grill schuiven en wijnroom in ca 1min. lichtbruin laten kleuren.
Met ijsbolletjestang op elk bord
1 of 2 ( afhankelijk van de maat van de ijsbolletjestang ) bolletje(s) ijs scheppen.
Direct serveren