Recept
« Terug naar recepten
Gegrild fruit met vanille, cognac en crème fraiche
PT25M
Gegrild fruit met vanille, cognac en crème fraiche
Een heerlijk gegrild fruit met vanille, cognac en crème fraiche recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegrild fruit met vanille, cognac en crème fraiche te bereiden
Verwarm de oven voor op 220 graden C.
Was het fruit, halveer het en haal, voor zover nodig, pitten of klokhuis eruit.
Leg op een beboterde ovenvaste schaal, strooi er ruim vanillesuikerover en kaneel, kruidnagel en steranijs.
Besprenkel met de cognac en zet de schaal ca 10 minuten in de oven tot het fruit zacht is, maar nog wel de vorm behouden heeft.
UITSERVEREN:
schep fruit op borden en geef er een dot crème fraiche bij.
Was het fruit, halveer het en haal, voor zover nodig, pitten of klokhuis eruit.
Leg op een beboterde ovenvaste schaal, strooi er ruim vanillesuikerover en kaneel, kruidnagel en steranijs.
Besprenkel met de cognac en zet de schaal ca 10 minuten in de oven tot het fruit zacht is, maar nog wel de vorm behouden heeft.
UITSERVEREN:
schep fruit op borden en geef er een dot crème fraiche bij.