Recept
« Terug naar recepten
Hertenbiefstuk met specerijen, stampotje van knolselderij en ‘dronken’ pruimenjus (KookClub)
PT60M
Hertenbiefstuk met specerijen, stampotje van knolselderij en ‘dronken’ pruimenjus (KookClub)
Een heerlijk hertenbiefstuk met specerijen, stampotje van knolselderij en ‘dronken’ pruimenjus (kookclub) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Harry Löhr
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hertenbiefstuk met specerijen, stampotje van knolselderij en ‘dronken’ pruimenjus (KookClub) te bereiden
Maal de kruiden tot poeder in een keukenmachine.
Het vlees inwrijven met de kruiden en vervolgens bakken.
Eerst aan beide kanten op hoog vuur (ongeveer 1 minuut).
Vervolgens 2 minuten beide kanten op matig/laag vuur.
Daarna laten rusten in oven op 55C. (Vlak voor het opdienen even in de oven op 180C. ca. 5 minuten)
Voor de stamppot de aardappelen wassen, in gelijke stukken
snijden en koken totdat ze gaar zijn, daarna stampen.
Klontje boter, peper, zout en beetje room om een mooie smeuïge puree te maken (niet te lang stampen).
Knolselderij in blokjes van 1x1cm snijden en koken in een pan met ruim kokend water als ze beetgaar zijn door de puree
mengen.
Voor de jus/saus 8 pruimen in blokjes snijden en deze
aanfruiten in de pan waar de biefstuk in gebakken is,
afblussen met runderbouillon. Op smaak brengen en afbinden met koude roux.
Het vlees inwrijven met de kruiden en vervolgens bakken.
Eerst aan beide kanten op hoog vuur (ongeveer 1 minuut).
Vervolgens 2 minuten beide kanten op matig/laag vuur.
Daarna laten rusten in oven op 55C. (Vlak voor het opdienen even in de oven op 180C. ca. 5 minuten)
Voor de stamppot de aardappelen wassen, in gelijke stukken
snijden en koken totdat ze gaar zijn, daarna stampen.
Klontje boter, peper, zout en beetje room om een mooie smeuïge puree te maken (niet te lang stampen).
Knolselderij in blokjes van 1x1cm snijden en koken in een pan met ruim kokend water als ze beetgaar zijn door de puree
mengen.
Voor de jus/saus 8 pruimen in blokjes snijden en deze
aanfruiten in de pan waar de biefstuk in gebakken is,
afblussen met runderbouillon. Op smaak brengen en afbinden met koude roux.