Rapini is moeilijk te krijgen. Anders neem je gewoon broccoliroosjes.
De opgegeven hoeveelheid ansjovisboter vind ik te weinig. Ik verdubbel het meestal, maar dat is persoonlijke smaak. Bij dit recept heb ik me aan het boek gehouden.
Recept
« Terug naar recepten
Gegrild vlees met ansjovis-limoenboter en rapini
PT20M
Gegrild vlees met ansjovis-limoenboter en rapini
Een heerlijk gegrild vlees met ansjovis-limoenboter en rapini recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
223 kCal energie
12 Gram vet
12 Gram vet
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Cooking Light - Comfort Classics
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegrild vlees met ansjovis-limoenboter en rapini te bereiden
De rapini schoonmaken en in stukjes van 2,5 a 3 cm snijden.
De grillpan verhitten en het vlees ong. 3 minuten aan elke kant bakken. Haal het uit de pan, bestrooi met zout en peper naar smaak en laat het vlees 5 minuten rusten.
Snij het vlees daarna in dunne plakken en houd het warm in alufolie.
Als het vlees aan het rusten is, het volgende bereiden:
De boter in de magnetron smelten ong. 10 seconden.
Eruit halen en toevoegen:
0,5 tl limoenrasp + limoenssap + ansjovispasta + zout + peper. Goed mengen en proeven. Eventueel nog het een en ander toevoegen. Zet even apart.
In een pan de olie verhitten en ui toevoegen. Ong. 2 minuten fruiten. Dan knoflook + paprika erbij en 30 seconden meefruiten.
Dan gaat de bouillon erbij en de rapinistukjes. Aan de kook brengen, vuur laag draaien, deksel op de pan en ong. 3 minuten laten sudderen.
Haal de pan van het vuur en voeg dan 1 tl limoenrasp en wat zout naar smaak toe.
Verdeel het vlees en de rapini over 4 borden en leg wat ansjovisboter op het vlees.
De grillpan verhitten en het vlees ong. 3 minuten aan elke kant bakken. Haal het uit de pan, bestrooi met zout en peper naar smaak en laat het vlees 5 minuten rusten.
Snij het vlees daarna in dunne plakken en houd het warm in alufolie.
Als het vlees aan het rusten is, het volgende bereiden:
De boter in de magnetron smelten ong. 10 seconden.
Eruit halen en toevoegen:
0,5 tl limoenrasp + limoenssap + ansjovispasta + zout + peper. Goed mengen en proeven. Eventueel nog het een en ander toevoegen. Zet even apart.
In een pan de olie verhitten en ui toevoegen. Ong. 2 minuten fruiten. Dan knoflook + paprika erbij en 30 seconden meefruiten.
Dan gaat de bouillon erbij en de rapinistukjes. Aan de kook brengen, vuur laag draaien, deksel op de pan en ong. 3 minuten laten sudderen.
Haal de pan van het vuur en voeg dan 1 tl limoenrasp en wat zout naar smaak toe.
Verdeel het vlees en de rapini over 4 borden en leg wat ansjovisboter op het vlees.