Recept
« Terug naar recepten
Gegrilde ananas met Grand Marniersiroop en vanill
PT30M
Gegrilde ananas met Grand Marniersiroop en vanill
Een heerlijk gegrilde ananas met grand marniersiroop en vanill recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegrilde ananas met Grand Marniersiroop en vanill te bereiden
Snijd de kruin van de ananas, schil de ananas met een zaagmes en zorg ervoor dat er geen pitjes meer op de ananas zitten.
Halveer de ananas in de lengte, snijd deze twee helften in de lengte doormidden zodat je 4 delen ananas hebt. Snijd nu de kern uit de ananas.
Snijd ieder stuk ananas in de lengte in drieën en rijg de 12 parten aan een houten spies.
saus ( siroop )
Smelt de roomboter zonder te laten kleuren.
Voeg de suiker in één keer toe en laat hem al roerende op hoog vuur karameliseren tot de massa lichtbruin is (karamelkleur ).
Blus de karamel af met de jus d'orange. (Pas op, de siroop is erg heet meer dan 200°C !!! )
Kook de jus d'orange door tot de suiker is opgelost en er een siroop onstaat ( ongeveer 20 min. )
Voeg Grand Marnier naar smaak toe.
Laatste handeling :
Bestrijk de ananas met de siroop en gril de spiezen op de bbq op hoog vuur.
Probeer een ruitmotief op de ananas te maken op de bbq gril.
Serveer de spiezen warm met bolletje vanille-ijs en een beetje siroop.
Garneer af met een muntblaadje.
Halveer de ananas in de lengte, snijd deze twee helften in de lengte doormidden zodat je 4 delen ananas hebt. Snijd nu de kern uit de ananas.
Snijd ieder stuk ananas in de lengte in drieën en rijg de 12 parten aan een houten spies.
saus ( siroop )
Smelt de roomboter zonder te laten kleuren.
Voeg de suiker in één keer toe en laat hem al roerende op hoog vuur karameliseren tot de massa lichtbruin is (karamelkleur ).
Blus de karamel af met de jus d'orange. (Pas op, de siroop is erg heet meer dan 200°C !!! )
Kook de jus d'orange door tot de suiker is opgelost en er een siroop onstaat ( ongeveer 20 min. )
Voeg Grand Marnier naar smaak toe.
Laatste handeling :
Bestrijk de ananas met de siroop en gril de spiezen op de bbq op hoog vuur.
Probeer een ruitmotief op de ananas te maken op de bbq gril.
Serveer de spiezen warm met bolletje vanille-ijs en een beetje siroop.
Garneer af met een muntblaadje.
bertal zegt:
Ga ik ook proberen, bedankt voor de leuke reactie:);)
m.v.g. Bert