Recept
« Terug naar recepten
Gegrilde eendeborst
PT10M
Gegrilde eendeborst
Een heerlijk gegrilde eendeborst recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegrilde eendeborst te bereiden
Snijd het vel van de eendenborstfilets zodanig in dat er een ruitpatroon ontstaat. Marineer deze in de hierboven vermelde ingredienten .
De grillpan heet laten worden , en grill de filets met de velzijde naar beneden ca. 5 minuten , draai de filet om en grill nog een 5 tal min .Deze moet rosé zijn .
De baktijd hangt ook af van het gewicht van het vlees en de dikte . Degene die niet van rosé houden iets langer grillen .
De grillpan heet laten worden , en grill de filets met de velzijde naar beneden ca. 5 minuten , draai de filet om en grill nog een 5 tal min .Deze moet rosé zijn .
De baktijd hangt ook af van het gewicht van het vlees en de dikte . Degene die niet van rosé houden iets langer grillen .
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Deze eendeborst werd geserveerd met een sausje met rode bessen en gerookt spek , aardappels : zoete aardappel met zwarte peper , witloof gebakken met bruine suiker en luikse siroop . Deze te vinden op mijn recepten pagina .
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
derbyke zegt:
mia7 zegt:
Mijn man vindt het zalig,
dus ik maak het voor hem ,maar komt niet zo veel voor ,hoog - uit 1 keer in het jaar .Ik kan het niet eten,Maar het braden is wel met liefde:)
derbyke zegt: