Recept
« Terug naar recepten
Gegrilde en gevulde oesters
PT15M
Gegrilde en gevulde oesters
Een heerlijk gegrilde en gevulde oesters recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan de Vries
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
naar keuze personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
de oestercompagnie
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegrilde en gevulde oesters te bereiden
Vlees uit de oesters halen zonder ze te beschadigen. Het water bewaren en door een zeef doen. Een beetje droge witte wijn aan dit water toevoegen. De oesters in dit sap 1 à 2 minuten laten pocheren.
Oesters uit het sap halen en het sap dat over is halveren. Dit sap op het vuur verwarmen en een eierdooier erdoor loskloppen. Een beetje boter en crème fraîche toevoegen en tegelijk blijven kloppen.
Oesters terugleggen in de schelpen, de saus overheen schenken en de schelpen in de oven verwarmen.
Oesters uit het sap halen en het sap dat over is halveren. Dit sap op het vuur verwarmen en een eierdooier erdoor loskloppen. Een beetje boter en crème fraîche toevoegen en tegelijk blijven kloppen.
Oesters terugleggen in de schelpen, de saus overheen schenken en de schelpen in de oven verwarmen.