KookJij

Oesterzwammen champignonsoep met een vleugje mosterd

Eens een keer wat anders dan gewone champignonsoep is deze combinatie met oesterzwammen en kastanje champignons. Niet alleen het vleugje mosterd maar ook de toevoeging van witte wijn geven deze soep juist weer even een extraatje. Ik heb ook paddenstoelen bouillon gebruikt voor meer smaak. Als je het extra romig wilt maken kun je eventueel nog wat room toevoegen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Oesterzwammen champignonsoep met een vleugje mosterd te bereiden

  1. Paddenstoelen schoonborstelen, oesterzwammen in reepjes scheuren en champignons in plakjes snijden, sjalotjes fijn snijden, bouillon maken.
  2. Boter verwarmen en hierin de sjalotjes met de paddenstoelen bakken, voeg de mosterd en de wijn hieraan toe.
  3. Maak van de boter en de bloem een roux (smelt de boter en voeg hieraan onder goed roeren de bloem toe, eventjes laten bakken).
  4. Voeg daarna onder goed roeren beetje bij beetje de bouillon toe, als je een mooie gladde massa hebt voeg je hieraan het paddenstoelenmengsel toe..
  5. Je kunt het extra romig maken door en nog wat room aan toe te voegen.
  6. Eventueel peper en zout naar smaak

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst