Recept
« Terug naar recepten
Gegrilde gerookte Atlantische zalm
PT35M
Gegrilde gerookte Atlantische zalm
Een heerlijk gegrilde gerookte atlantische zalm recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gegrilde gerookte Atlantische zalm te bereiden
De uien pellen, in ringen snijden en in een klontje boter fruiten. De suiker er over strooien, op zacht vuur laten karameliseren en dan rode wijn toevoegen. Laat inkoken tot een saus.
De zalm 3 tot 4 minuten aan een zijde roosteren onder de hete grill. Op de niet geroosterde zijde in de pan met de uiensaus leggen en nog enkele minuten laten garen.
De uiensaus over de borden verdelen en de zalm erop leggen. Serveren met beetgaar gekookte aardappelen, wortelen en/of courgetten. Eventueel versieren met luzerne- of preischeuten.